بازی تبلیغاتی - سایت واکو تک

تاثیر استفاده از بازی تبلیغاتی روی ۹ برند معتبر دنیا

بازی تبلیغاتی که به آن‌ها “AdverGame” نیز گفته می‌شود، در طول ۳۰ سال گذشته، توسط برندهای بزرگ دنیا، مورد استفاده قرار گرفته‌است (۲۰۰۰-۱۹۹۰). بازی‌‌های تبلیغاتی وظیفه‌شان عمدتا جلب توجه مخاطب است. این نوع تبلیغات دیجیتال، با ایجاد یک فعالیت یا دعوت به شرکت‌کردن در کمپین‌های تبلیغاتی توجه مخاطب را جلب می‌کنند. بازی‌های تبلیغاتی درواقع تجربه مثبتی را از برند شما در یادها باقی می‌گذارند.

می پرسید چرا؟! جواب ساده است! دلیل آن تعاملی‌بودن بازی تبلیغاتی است. انسان‌ها در مواجهه با چنین پدیده‌ای، مثل تبلیغات تلویزیونی یا آگهی چاپ‌شده روی بنر یا به‌طورکلی هر آنچه که تبلیغات سنتی اسمش را می‌گذاریم، برخورد نخواهندکرد. بازی تبلیغاتی مردم را تشویق می‌کند تا در مسیری قدم گذارند که نه‌تنها پاداشی در انتهای هر مرحله برای آنان در نظر گرفته‌ شده‌است، بلکه او را مستقیم به خود برند و دیگر بازیکنان، از طریق Leaderboard (Leaderboard در واقع همان صفحات بزرگ نمایش نتایج بازیکنان در زمین بازی است.) متصل می‌کند. در ادامه خواهیددید که این امر چگونه احساسات واقعی مخاطبین را به‌غلیان می‌آورد.

بازی تبلیغاتی

در این فهرست با هم نگاهی به چند روش خلاق که تعدادی از شرکت‌های معتبر به‌کار بسته‌اند می‌اندازیم. آنان با استفاده از بازی تبلیغاتی همانند بازی‌های ویدئویی، موفق به مشارکت با مخاطبین خود شده‌اند.

۱. IIMB Bank’s” Buzzy Bee Runner”

هدف 

IMB Bank در سرار استرالیا ترتیب جلساتی با عنوان “شب‌های سینمایی” را می‌دهد تا مخاطبین خود را در تعامل با یکدیگر نگه‌دارد. آنان گیمیفیکیشن را به‌عنوان راه حلی جالب و سرگرم‌کننده به‌کار می‌گیرند و تلاش می‌کنند تا مخاطبینی که منتظر شروع فیلم هستند گذر زمان را کمتر احساس کنند.

 راه حل

با تعریف یک QRکد بر روی صفحه نمایش فیلم و signage (علامت‌گذاری) اصلی بر روی وب سایت، بازیکنان می‌توانند به‌سادگی با اسکن QR code و بدون احتیاج به دانلود، بازی را همان لحظه شروع کنند. در این بازی Leaderboard بر اساس زمان واقعی و با نمایش جایزه برای برنده، به‌تصویر گذاشته می‌شود. هر شب رأس ساعت ۸ بازی تمام شده و پنج برنده نهایی به‌صورت خودکار ایمیلی دریافت می‌کنند که به آن‌ها یک کوپن پاپ‌کورن مجانی هدیه می‌دهد. (تمامی این قصه‌ها برای قبل از شیوع ویروس کوید-۱۹ در جهان است.) 

نتیجه بازی تبیلغاتی شرکت IMB Bank

نتیجه آن شد که آن دسته از مخاطبانی که به‌طور جدی در بازی شرکت کرده‌بودند بر سر جایگاه اول، رقابتی سنگین را شکل دادند. با اینکه جایزه مالی نبود (پاپ‌کورن مجانی!)، اما به نظر می‌رسید این بازی مهم‌ترین چیزی است که برای مخاطب اهمیت دارد. درواقع بیشتر این رقابت بر سر روکم‌کنی و صدرنشینی در Leaderboard بوده‌است. این کمپین به‌قدری کارش درست بود که شرکت IMB از آن در سراسر تور خود در استرالیا استفاده کرد.

۲. KFC’s “Shrimp Attack”

بازی تبلیغاتی برند KFC

هدف

بسیاری از شرک‌های مطرح برای فروش محصولات یا خدمات خود از بازی تبلیغاتی کمک می‌گیرند. شرک KFC  شعبه ژاپن، سفارش یک بازی موبایلی را داد تا توجه‌ها را حول محور محصول جدیدشان یعنی میگو سوخاری، جلب نماید.

راه حل

این بازی تبلیغاتی به شکل یک بازی آنلاین ابتدایی با قصه‌ای پیش‌فرض طراحی شد. در این بازی شما می‌بایست از کارکنان KFC در برابر حمله میگو سوخاری‌ها که دائما درحال Attack زدن (تاخت‌وتاز کردن) به شما هستند دفاع کنید. KFC برای این بازی تبلیغاتی، یک لینک به سوشیال مدیا بازیکنان ارسال می‌کند تا بازیکنان سر فرصت با به اشتراک‌گذاری آن‌ها در شبکات اجتماعی، از خجالت هم دربیایند.

نتیجه

با اینکه بازی Shrimp Attack گونه‌ای ابتدایی از یک بازی تبلیغاتی محسوب می‌شود، اما چنین بازی توانست نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر را گرد هم بیاورد و رکوردی ۶۰۰ ساعته از تعداد ساعت‌هایی که از بازی استفاده شده، ثبت کند.

۳. Nissan’s Netball Kiosk Game

هدف

شرکت نیسان، تکنولوژیِ حرکتیِ هوشمندی طراحی کرده‌بود که به‌صورت اتوماتیک رانندگی شما را تصحیح می‌کند؛ بهترین مسیر را برمی‌گزیند و به ترافیک واکنشی لحظه‌ای نشان می‌دهد. همچنین در همین دوره نیسان اسپانسر Fast 5 Netball World Series  هم شد. این شرکت در تلاش بود تا بر روی هر دو رویداد به‌شکلی همه‌جانبه، از طریق بازی‌های ویدئویی، تاکید بورزد تا در غرفه شرکت، این دو رویداد به یک اندازه به چشم بیایند.

راه حل

به‌آسانی می‌شود بازی تبلیغاتی‌ای طراحی کرد که بتوان با آن سرعت واکنش مخاطب را محاسبه کرد. بازی Netball به سه صفحه نمایش متصل شده بود تا کل زاویه ۱۸۰ درجه این محصول نیسان را پوشش دهند. بازی کنان می بایست سریع swipe (ضربات تند و سریع) می‌کردند و چهار چشمی اطراف را می‌پاییدند تا نت‌بالی که سمتشان شلیک می‌شد را تشخیص دهند. در ادامه به‌تدریج آنقدر سرعت این پروسه افزایش می‌یافت که تقریبا ادامه بازی غیرممکن می‌شد. این بازی به‌منظور نشان‌دادن این نکته طراحی شده‌بود که سرعت واکنشی که این سیستم از آن پیروی می‌کند نسبت به واکنش یک انسان معمولی سریع‌تر است. 

نتیجه

نتیجه این بازی، شرکت ۱۰۰۰ بازیکن با میانگین ۴ ساعت بازی بود. غرفه نیسان تنها غرفه‌ای از کنفرانس بود که حضور پررنگ ملت را نشان می‌داد. مردم همچنین در حال قدم زندن در حوالی غرفه بودند که بنر QR Code شرکت را اسکن کردند و بدون لحظه‌ای شک بازی نیسان را به زندگی در لحظه ترجیح دادند. گفته می‌شود نیسان آنقدر از این بازی خوشش آمد که بازی دیگری با نام «Soccer Curve» طراحی کرد و آن را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کرد و بدون کوچکترین دردسر، موفق به جذب تعداد زیادی مخاطب شد.

 ۴. Donut Papi’s POP Game

هدف

شرکت Donut Papi یک مغازه دونات‌فروشی بود که با وجود داشتن طرفداران و دنبال‌کنندگانی از سرار جهان که همیشه برای او  تعداد زیادی بوس و قلب کامنت می‌کردند، کسی در اطراف محله فروشگاه خودش نه او را می‌شناخت و نه می‌دانست این فروشگاه اصلا کجاست؟! خب طبیعتا در چنین شرایطی میزان مشارکت مخاطبین در حد صفر است که بخواهیم از کم یا زیاد بودنش سخن بگوییم. این مسئله منجربه آن شده‌بود تا این فروشگاه که می‌توانست به راحتی دونات داغ را به دست خلق الله برساند، در تجربه تحویل محصولاتش موفق نباشد. Donut Papi از گیمیفیکیشن برای تقویت دیتابیس ایمیلی خود بهره جست و به دنبال آن مخاطبین محلی، تبدیل به مشتریان این مغازه شدند.

راه حل

 با طراحی یک Swipe Game با استفاده از طرح دونات‌های موجود در مغازه و نصب یک Leaderboard فیزیکی در خیابان اصلی این کار انجام گرفت. در پایان هر روز برنده یک دونات مجانی داغ می‌برد. همچنین آیپدهایی در فضای فروشگاه تعبیه شده‌بود که به مشتریانی که منتظر آماده‌شدن سفارششان بودند این امکان را می‌داد تا در بازی شرکت کنند. در نتیجه‌ی این کمپین، ترافیک وب سایت این مغازه به‌صورت چشمگیری افزایش یافت.

نتیجه

 Donut Papi توانست دیتابیس محلی خود را در یک ماه ۵۲۰% افزایش داده و از این بازی در چند کمپین دیگر خود استفاده کند.

 ۵. Wendy’s Smoky Shroom Sprint

هدف

رستوران زنجیره‌ای Wendy’s می‌خواست ماشروم برگر جدیدش و کمپین تبلیغات تلویزیونی “Catch the Human” را در معرض دید همگان بگذارد. آن‌ها می‌خواستند یک بازی طراحی کنند که بتواند بالاترین سطح ممکن از به اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی را به‌ارمغان بیاورد. 

 راه حل

 Wendy’s دست به دامن رویکرد‌های بازی محور شد تا با طراحی یک Running Game بی‌انتها، این دو رویداد را به‌صورت همزمان پوشش دهد. در این بازی شما نقش خود کاراکتر «Wendy» را بازی می‌کنید. این کاراکتر در حال دویدن در جنگل است. از روی کنده‌چوب‌ها می‌پرد؛ از زیر درختان سر می‌خورد؛ از تور و تله می‌گذرد؛ البته برگرها نیز را از روی زمین جمع می‌کند. این بازی بر روی دیوایس‌های مختلفی چون موبایل و تبلت قابل اجرا بود و در سرار نقاط جهان قابل دسترس بود.

نتیجه

شرکت Wendy’s رقمی ۴ برابر کمپین‌های قبلی خود (قبل از رویکردهای مبتنی بر گیمیفیکیشن) را از این بازی کسب کرد. 

۶. Sage intacct’s Snowball Game

هدف

شرکت Sage برای عید و تعطیلات کریسمس بازی‌ای را درنظر گرفته‌بود که با مشتری‌ها در تعامل باشد و آنان را مجاب کند تا به  خیریه مورد علاقه خود رای دهند.

راه حل

برای این منظور یک بازی چند مرحله‌ای با گلوله برفی، طراحی شد که در ابتدا بازیکنان می‌بایست آن را به پایان می‌رساندند و بعد با واردکردن آدرس ایمیل خود می‌توانستند به خیریه مورد علاقه خود رای دهند. هر خیریه‌ای که بیشترین رای را می‌آورد از طرف شرکت  Sage مورد دونیت (حمایت مالی) قرار می‌گرفت.

نتیجه

نتیجه این کار، ثبت هزاران ساعت استفاده از بازی بود و در طی آن بیش از ده‌ها هزار دلار برای امور خیریه جمع آوری شد. چه نتیجه‌ای می تواند خیرخواهانه‌تر از این مورد باشد؟

۷. RedBalloon’s V8 Race Rush

هدف

RedBalloon یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تجربه‌گرایی است که در استرالیا فعالیت می‌کند. تیم CEO این شرکت در تلاش بود تا این جریان را از طریق مسابقه‌دادن با ماشین‌های هشت سیلندرشان تقویت کند. در آن موقع پیشنهادی که از طرف کمپانی دیگری مطرح شده بود نمی‌توانست بازخورد مورد دلخواه این شرکت را فراهم بیاورد. چرا که این شرکت دنبال روشی جذاب و آسان برای تبلیغ محصولاتش بود.

راه حل

برای پیاده‌سازی چنین ایده‌ای یک Racing Game (یک نوع از بازی‌‌های ویدئویی است) بر اساس ماشین‌های واقعی این شرکت تعریف شد.  بازیکنان می‌بایست در طول مسابقه بالون‌های قرمز جمع آوری می‌کردند. این بازی از طریق کامپیوتر، موبایل یا تبلت نیز قابل انجام بود. درنهایت فرد برنده می‌توانست یک تخفیف ۱۵ درصدی روی محصولات بگیرد.

نتیجه

چه آنانی که از طریق موبایل پیگیر این بازی بودند و چه آنانی که  از طریق وبسایت این بازی را دنبال می‌کردند، بیش از پیش در تلاش بودند تا این جایزه را از آن خود کنند. در نتیجه آن دوبرابرشدن رنج فروش محصولات این شرکت حاصل شد.

 ۸. V Energy’s Quiz Game

هدف

شرکت V یکی از نام‌آورترین برندهای نوشابه انرژی زا در استرلیا و نیوزیلند است. این شرکت برای تبلیغ محصول Purple V Drink از گیمیفیکیشن استفاده کرد. این محصول به مصرف کنندگانش کمک می‌کرد تا تمرکز بهتری در هنگام مطالعه داشته باشند.

راه حل

 در جهت تبلیغ این محصول چهار سری تست و بازی حافظه طراحی شد. هر هفته یکی از آن‌ها منتشر می‌شد. سری جدید بازی به بازیکنان اطلاع رسانی شده و امتیاز نهایی در پایان محاسبه می‌شد تا برنده نهایی را مشخص کند.

نتیجه بازی تبلیغاتی شرکت V

مشتری‌ها آگاهی بیشتری درباره محصولات شرکت V به‌دست آوردند. این موضوع باعث شد هزاران بار این بازی بازخورد بگیرد. این شرکت آنقدر از نتایج راضی بود که بلافاصه بعد از آن بازی دیگری با مکانیسم‌های مشابه طراحی کرد.

 ۹. Resmed’s Run ‘n Rest

هدف

شرکت ResMed تلاش می‌کند تا سطح آگاهی مخاطب را حول محور اهمیت خواب افزایش دهد. در کنار آن Ken Duncan عکاس معروف استرالیایی را که از اینفلوئنسرهای اصلی این شرکت است، نیز تبلیغ می‌کند.

راه حل

برای این موضوع بازی تبلیغاتی‌ای طراحی شد. این بازی تلفیقی از عناصر یک بازی سرعتی و کوییز را شامل می‌شد. هر دوی این بازی‌ها جهت نمایش اهمیت خواب چه به‌صورت فیزیکی و چه ذهنی، ایجاد شدند تا هوشیاری و احتیاج به خواب خوب را برای مخاطبین شرح دهند. از Ken Duncan به عنوان کاراکتر این بازی دعوت شد تا خود را از کافئین دور کند و سعی کند بالش‌هایی را بردارد. برای اطمینان از درک کامل این بازی، در هر پانزده ثانیه از بازیکنان سوالی پرسیده می‌شد. این سوال‌ها برای ادامه بازی احتیاج بود تا بازیکنان حتما جواب درست را انتخاب کنند.

شرکت ResMed، سطح این رقابت را با پیشنهاد یک جایزه در پایان هر چهار هفته به همراه بروزرسانی متداول اطلاعات، به شکل قابل توجهی افزایش داد.

نتیجه بازی تبلیغاتی شرکت ResMed

بیش از ۵۰% بازیکنان مسیرشان به وب سایت شرکت ختم شد. ۱.۹% بازیکنان در صفحه‌های اجتماعی خود آن را به اشتراک گذاشتند. در نتیجه، کلی از تبلیغ شرکت به‌صورت رایگان دیده شد. همچنین تعداد بی‌شماری از محصولات شرکت به فروش رسید.

خلاصه که …

 اینجا در واکو تک ما تعداد خوبی از این کمپین‌ها را آماده کرده‌ایم. پس اگر می‌خواهید مشترکین خود را به سمت روش مارکتینگ خلاق‌تری سوق دهید، از همین امروز با wackotech در ارتباط باشید.

منبع: سایت gamify

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر