کمیپن تبلیغاتی - سایت واکوتک

۸ اصل اساسی برای طراحی کمپین تبلیغاتی موفق

آکادمی » همه » بلاگ » مارکتینگ » ۸ اصل اساسی برای طراحی کمپین تبلیغاتی موفق

کمپین‌ تبلیغاتی هدف‌های مشخصی دارد. بالا برند سطح آگاهی از برند یا مطلع کردن مشتری از محصول جدید می‌تواند هدف برگذاری کمپین شما باشد. اما برای طراحی یک کمپین تبلیغاتی موفق، اصولی حیاتی را باید رعایت کنید. در این مقاله، ۸ اصل برای تضمین یک کمپین موفق را بررسی خواهیم کرد. با واکوتک همراه باشید.

کمپین تبلیغاتی چیست؟

حتما اسم کمپین تبلیغاتی زیاد به گوشتان خورده است. انقدری که همه زندگی‌تان شده طراحی یک کمپین تبلیغاتی موفق یا خرید از یک کیمپین تبلیغاتی موفق. اگر موفق نبود که از آن خرید نمی‌کردید! کمپین تبلیغاتی از چندین نوع فعالیت تبلیغاتی مختلف ساخته شده است که به صورت همزمان و یکپارچه، باید پیام تبلیغاتی شما را به مخاطبان هدف برساند. فعالیت‌های تبلیغاتی با یکدیگر متفاوت‌اند. مثلا ایمیل مارکتینگ، چاپ بنر، بازاریابی تلفنی و مانند آن‌ها. کمپین‌های تبلیغاتی هدف‌های متفاوتی را دارند. شاید یک‌بار هدف کمپین، افزایش فروش مجموعه باشد، یک‌بار افزایش فروش یک محصول خاص یا شاید فقط هدف برندسازی و افزایش آگاهی مخاطبان از نام برندی که تازه پا در صحنه رقابت گذاشته است، باشد.

۸ راه برای طراحی کمپین تبلیغاتی موفق

 ۱. اهداف روشنی برای کمپین تبلیغاتی خود تعیین کنید

کمپین‌های تبلیغاتی برای اهداف مختلفی طراحی می‌شوند. چه این اهداف به‌منظور آموزش مشتری در خصوص محصول‌ها و خدمت‌های جدید باشد، چه افزایش آگاهی از برند، تعیین یک هدف روشن و مشخص، مسیر حرکت کمپین را نمایان‌تر می‌کند.

شرکت‌ها برای راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی، بیش از هر چیز به بازاریابی نیاز دارند. از طرفی بسیاری از آنان نمی‌دانند که هدف از این بازاریابی چیست. به زبان ساده، ایجاد سروصدا به امید این که در ذهن مشتری جایی بگیرید، نمی‌تواند یک هدف بلند‌مدت باشد. باید اهداف خود را براساس نیاز شرکت و اطلاعاتی مشخص کنید که از تحقیقات بازار به‌دست آورده‌اید.

۲. به کمک شاخص‌ کلیدی عملکرد (KPI)، از بازخورد مخاطب خود مطلع شوید

همواره از شاخص‌های کلیدی عملکرد یا KPI استفاده کنید. این شاخص‌ها می‌توانند مربوط به تعداد کاربران یا نرخ اشتراک‌گذاری تبلیغ در رسانه‌های اجتماعی توسط مخاطب باشد. داشتن یک هدف مشخص به شما کمک می‌کند تمام تلاش خود را برای دستیابی به این اعداد و ارقام مهم به کار بگیرید.

شاخص‌های کلیدی عملکرد دقیقا همان چیزی‌اند که یک شرکت برای سنجش میزان موفقیت یا موفق نشدن کمپین تبلیغاتی خود به آن نیاز دارد. با استفاده درست از این شاخص‌ها، پارامترهایی را جهت هدایت کمپین‌های بعدی خود ایجاد می‌کنید. بدون این شاخص‌های کلیدی، نمی‌توانید متوجه شوید که یک کمپین موفق بوده یا خیر. بنابراین برای راه‌اندازی کمپین، ابتدا شاخص‌های کلیدی عملکرد را تنظیم کنید.

۳. بودجه کمپین تبلیغاتی را مشخص کنید

تعیین مقدار بودجه لازم برای کمپین تبیلغاتی نه تنها به شما کمک می‌کند که نوع تبلیغات خود را بهتر مشخص کنید، بلکه نشان می‌دهد که آن را دقیقا در چه کانالی منتشر کنید. اطمینان یابید که هنگام برنامه‌ریزی برای کمپین تبلیغاتی خود، مثلا یک کمپین گیمیفیکیشن، بودجه مناسبی به کیفیت محتوا، بازاریابی و تبلیغات اختصاص می‌دهید.

۴. پیش از راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی مخاطب خود را بشناسید 

هنگام انتخاب نوع تبلیغ به سن، جنسیت، سلیقه‌ها و موقعیت مکانی مخاطبان خود دقت کنید. شناخت مخاطب این امکان را به شما می‌دهد که به‌منظور دستیابی به ویژگی‌های جمعیتی مدنظر، نوع تبلیغ مناسب را با دقت بیشتری انتخاب کنید. تجربه کاربری، پایه و اساس یک بازاریابی موفق است. با این حال، برخی از شرکت‌ها چنان درگیر پیام برند خود می‌شوند که فراموش می‌کنند مخاطب و نیازهای آنان را بشناسند. زمانی که مخاطب خود را بشناسید، ایجاد کمپین براساس خواسته آن‌ها، آسان‌تر می‌شود.

۵. برای جذاب‌ترشدن کمپین تبلیغاتی، پاداش‌هایی تعیین کنید

مشوق‌های خود را تعیین کنید. این مشوق می‌تواند نمونه محصول جدید، محتوا، راهنمای کمک به مخاطب یا کد تخفیف باشد. برای اثر بخشی بیشتر تبلیغات، باید مشوق‌های روشنی را انتخاب کنید. اگر تا کنون از این مشوق‌ها استفاده نکرده‌اید، بهتر است کارایی آن را از افرادی پرس‌و‌جو کنید که قبلا آن را تجربه کرده‌اند یا به‌راحتی از مخاطب خود بپرسید که تمایل به دریافت چه پاداشی از طرف شما دارد.

بدون درنظر داشتن پاداشی روشن و مشخص برای کمپین تبلیغاتی، انگیزه مشتری در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد. پاداش‌، جزء جدانشدنی کمپین‌های تبلیغاتی موفق است. زیرا دریافت آن‌ها منوط به تعامل فعال کاربران با کمپین است. بنابراین، برای اینکه کاربران را تشویق کنید، باید پاداش یا جایزه باارزشی را ارائه دهید تا آن‌ها را به صرف وقت و توجه به کمپین ترغیب کند.

۶. در رسانه‌های مرتبط، تبلیغ کنید و محتوای مرتبط ارائه دهید

کمپین تبلیغاتی یک فرایند همگانی نیست. آنچه در رسانه‌های اجتماعی منجر به تعامل بیشتر کاربر می‌شود، شاید در وبسایت یا فروشگاه تغییری ایجاد نکند. در هنگام راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی، همواره باید حواستان را جمع کنید و بدانید که مخاطب هدف شما به دنبال چه نوع محوایی است و به آن پاسخ می‌دهد.

۷. از استراتژی گیمیفیکیشن استفاده کنید

در بازاریابی مبتنی‌ بر مکان، حضور مشتریان در ساختمان فروشگاه و مشارکت فعالانه آنان با برند، باعث ترویج برند می‌شود. مشتریانتان را از طریق صفحه‌های لمسی تعاملی، تابلوهای دیجیتال یا وای‌فای رایگان به چالش با بازی دعوت کنید. تابلوی امتیازها در فروشگاه، نمونه دیگری از روش‌های تشویق مشتری به مشارکت است.

نرم افزار کنترل مدرک مهندسی (EDMs)، تکنیکی است در جهت بهبود برنامه‌ریزی‌ها و اجرای فعالیت‌ها و یکی از روش‌های هدایت کمپین گیمیفیکیشن یا به‌طورکلی هر نوع کمپین تبلیغاتی به سمت پایگاه مشتری است. برخلاف پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که از نظر ارتباط با کمپین و مخاطبان موردنظر نوسان دارند، EDMs اینگونه نوسان‌ها را ندارد و همیشه می‌توان در چرخه‌های فروش و یا راه‌اندازی کمپین از آن‌ استفاده کرد.

۸. مدت زمان کمپین تبلیغاتی مهم است

 هنگامی که نوبت به زمان‌بندی کمپین می‌رسد، نه تنها زمان شروع کمپین اهمیت دارد، بلکه مدت زمان آن نیز مهم است. تیم واکوتک توصیه می‌کند که بازه زمانی کمپین حدود ۶ هفته باشد. این ۶ هفته، مدت زمان کافی برای تبلیغ و هم رشد کمپین را فراهم می‌کند.

کاربران هنگام مشارکت در کمپین باید احساس عجله کنند. اگر آن‌ها بدانند تا ابد برای شرکت در رقابت فرصت دارند، در آن تعلل می‌کنند یا حتی ممکن است آن را فراموش کنند.

نمونه یک کمپین تبلیغاتی موفق!

کمپین موفق برند Always با نام «Like a Girl» (به معنای «مانند یک دختر») را بسیار مشهور است و امکان ندارد که کسی با دیدن ویدیوی آن اشک نریخته باشد. این کمپین نشان می‌دهد که چطور اعتمادبه‌نفس دخترها پس از به رسیدن به سن بلوغ کاهش پیدا می‌کند. تبلیغات این برند همیشه در تلاش است تا با ابزارهای گوناگون، به افزایش اعتمادبه‌نفس دخترهای جوان کمک کند. آن‌ها با TED‌ همکاری مشترک داشته و ویدیو‌هایی آموزشی برای اعتمادبه‌نفس تهیه می‌کنند. این ویدیوها با معلم‌ها و دانش‌آموزان سراسر جهان به اشتراک گذاشته می‌شود. این برند کماکان با هشتگ #LikeAGirl پیام‌هایی را با هدف آموزش اعتمادبه‌نفس منتشر می‌کند.

همه می‌دانیم که تعامل یک بخش ضروری از فرایند بازاریابی است. اگر قصدتان این است که  کمپین تبلیغاتی را به صورت گیمفیکیشن برگزار کنید، باید بدانید یک بازی تبلیغاتی طولانی باید منجر به افزایش فروش و درآمد برند شود. تمام کمپین‌های تبلیغاتی موفق از نظر ساختار، اهداف و مخاطب هدف منحصر‌به‌فردند. با درنظرگرفتن این موضوع، ممکن است تمامی اصول ذکرشده برای طراحی کمپین تبلیغاتی موفق، ضروری نباشد.

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر