استفاده از گیمفیکیشن در تبلیغات شبکه های اجتماعی - سایت واکو تک

اصول گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی

نمی‌توانید ادعا کنید قدرتی که شبکه‌های اجتماعی در دهه گذشته از خود به نمایش گذاشته‌اند، چیز خاصی نبوده و چشم‌پوشی‌کردنی است، به خصوص گیمیفیکیشن‌ها. برای کسب توجه بیشتر در این شبکه‌ها، گیمیفیکیشن به شدت کارساز است. گیمیفیکیشن در تبلیغات شبکه ‌های اجتماعی کمک زیادی به درگیر کردن مخاطب و بالا بردن نرخ تعامل مخاطب می‌کند که البته برای بسیاری از برندها اهمیتی دوچندان دارد. راه‌ های گیمیفیکیشن در شبکه‌های اجتماعی متنوع است. مهم این است که اصول را برای اجرای گیمیفیکیشن در شبکه ‌های اجتماعی رعایت کنید تا نتایج رضایت‌بخشی را به دست بیاورید. دقیقا چیزی که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم.

چرا از گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی برای کمپین‌ها استفاده می‌کنیم؟

بکارگیری گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی برای کمپین تبلیغاتی، توانایی آن را دارد که به افزایش تعداد کاربران و همچنین KPI های محصول شما کمکی شگفت کند. این کار نتیجه کمپین را از جذب چند صد نفر به چند هزار نفر کاربر افزایش می‌دهد. اما اینجا سوالی که پیش می‌آید این است که گِیمیفیکِیشن چگونه با شبکه‌های اجتماعی مرتبط است؟ آیا هر برندی می‌تواند تنها بر کمپین تبلیغات در شبکه های اجتماعی خود متمرکز باشد؟ یا به این امید بنشیند که این کمپین آنقدر هوشمندانه در برابر کاربران ظاهر می‌شود که آنان را به تعامل وا دارد؟

استراتژی گیمیفیکیشن حالت‌های گوناگونی را پیش روی‌تان می‌گذارد تا شانس خود را امتحان کنید. به کار بستن استراتژی‌های گیمیفیکیشن، نه تنها بر روند کاری شما تاثیر گذار است، بلکه روشی سرگرم و کننده و کاملا پویا برای کاربران خواهد بود. با این روش شما می‌توانید مضمون یا محتوای تولید شده خود را تقویت کنید. گیمیفیکیشن می‌تواند با این پنج روش کمپین تبلیغات شبکه‌های اجتماعی شما را تقویت کند:

  • انگیزه برای پاداش بیشتر؛
  • ارائه همه چیز با زمان بندی؛
  • نقاط هدف و جوایز آن (Target Points)؛
  • ارائه لیدربورد (Leaderboard)؛
  • کمپین‌های گیمفای شده.

مزیت استفاده از گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی چیست؟

گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی خوبی‌های زیادی دارد. بعضی از مزایای آن را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

  1. افزایش آگاهی از برند

همه بازی کردن را دوست دارند و به چیزهایی  علاقه‌مندند که بتواند آن‌ها را سرگرم کند. در نتیجه با طراحی یک گیمیفیکیشن جذاب و سرگرم کننده می‌توانید مشتریان جدیدی را جذب کنید. همچنین کاربران در فرایند بازی، با محصول‌های شما به روشی جذاب و سرگرم کننده و تعاملی آشنا خواهند شد که این خود موجب ساخت تجربه‌ای جذاب برای مشتریان است.

  1. جذب کردن نسل جدید

در صورتی که جامعه هدف شما نسل جدید یا نسل Z باشد، می‌توانید در استراتژی‌های بازاریابی خود با کمک گیمیفیکیشن تجدید نظر ‌کنید. این نسل با نسل‌ها قبلی خود تفاوت‌های زیادی دارند. در نتیجه استراتژی‌های بازاریابی سنتی کاربرد کمی برای این نسل دارد. نسل جدید در دنیایی دیجیتالی  بزرگ شدند، آن‌ها با موبایل، تلفن‌های هوشمنداز بچگی آشنایی دارند. تفکر انتقادی دارند و یاد گرفته‌اند که چگونه با کمک بازی‌ها با دیگران ارتباط برقرار کنند. چالش را دوست دارند و کم‌تر با تبلیغات سنتی روبرو شده‌اند. در نتیجه تقاضای آن‌ها برای بازاریابی دیجیتال بسیار بیش‌تر است. با گیمیفیکشن درست، می‌توان توجه این نسل را به راحتی به سمت برند خود جذب کنید.

  1. تعامل برقرار کردن مخاطب

نکته اصلی در بازی سازی، ایجاد انگیزه با دادن پاداش مناسب به کاربران است. مثلا در اینستاگرام از عناصر ظریف بازی سازی برای افزایش درگیری کاربران استفاده شده است. زمانی که کاربری استوری یا تصویر ارسال می‌کند، توسط کاربران دیگر لایک دریافت می‌کند. این لایک‌ها کاربران را به ماندن در این شبکه اجتماعی و ارسال عکس‌ها و استوری‌های بیش‌تر تشویق می‌کند.

  1. جمع‌آوری داده‌های ارزشمند

گیمیفیکیشن این امکان را می‌دهد تا اطلاعات مفیدی درباره مخاطب مد نظر و عملکرد بازی‌ها، کمپین‌ها یا تبلیغاتتان جمع کنید. جمع آوری داده‌های کاربران کمک می‌کند تا بر رفتار کاربر نظارت کنید و مناسب با همین رفتار کمپین‌های بعدی خود را بچینید. البته برای دریافت نتیجه هرچه بهتر به تحلیل درست از این داده‌ها نیاز دارید.

روش‌های گیمیفیکیشن در تبلیغات شبکه های اجتماعی

راه‌ های گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی بسیار است. اگر خلاق باشید راه‌های خارق‌العاده‌ای را پیدا خواهید کرد. در ادامه بعضی از نمونه‌های گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی را بررسی می‌کنیم.

  1. گیمیفیکیشن با ایجاد انگیزه برای پاداش بیشتر

هرچند که این راه حل ساده به نظر می‌رسد، اما دانستن قابلیت‌های اجتماعی اعطای جایزه، میان آن دسته از افرادی بسیار حائز اهمیت است که در کمپین شما شرکت می‌کنند.

برای مثال اسنپ با پیشنهاد سفر مجانی برای کسانی که اپلیکیشن آن را با دوستان خود به اشتراک می گذاشتند، تعداد پایه مشتریان اولیه خود را افزایش داد. مهم است که هزینه‌های جاری را در اینجا در نظر داشته باشیم؛ اما در مقایسه با پرداخت هزینه برای تبلیغات، پیشنهاد خدمات مجانی به مراتب کم هزینه‌تر خواهد بود. شما این امکان را به مشترکین خود داده‌اید تا بخشی از بازاریابی محصولتان را بر عهده گیرند. در این مورد اسنپ، به کاربران خود یک سفر مجانی در صورت به اشتراک گذاشتن و معرفی اسنپ در شبکه‌های اجتماعی شان هدیه می‌داد.

جوایز و هدایا به طور کلی بخش بزرگی از مبحث گیمیفیکیشن را شامل می‌شوند که هدف آن آزادسازی هورمون دوپامین است. هنگامی موثرند که کسی جایزه‌ای برنده شود.

  1. همه چیز بر اساس زمان بندی باشد

روش دیگری که با آن می‌شود از گیمیفیکیشن استفاده کرد، زمانبندی است. در بیشتر بازی‌های ورزشی، یکی از عوامل ایجاد هیجان و جذابیت عامل محدودیت زمان است. معمولا عنصر زمان در قالب زمان سنج یا ساعتی بزرگ که در جایگاهی واضح نصب شده نشان داده می‌شود. تخفیف‌ها و پیشنهادهای هر وب سایت می‌تواند با محدود کردن عنصر زمان به یک بازی بدل شود یا به اصطلاح گیمیفای شود. این مورد نوعی محدودیت، احساس ارزشمندی، از دست دادن فرصت و سپس پافشاری ایجاد می‌کند. در نتیجه این احساس‌ها، مشارکت بیشتری از طرف مخاطبین صورت می‌پذیرد.

مبهم بودن یکی از پارامترهای مهم انگیزه دهی برای مشارکت است. با استفاده از عنصر زمان همچنین وعده پرده برداری از چیزی خاص می‌توانید حس کنجکاوی کاربران را قلقلک دهید. انگیزه دادن و مشخص بودن خواسته شما، سطح مشارکت را تا حد زیادی بالا می‌برد.

  1. طراحی بازی محور با مشخص کردن نقاط هدفی که شامل جایزه‌اند

هرکسی دوست دارد امتیاز جمع کند. این امتیاز جمع کردن، غریزه کمال گرایانه افراد را ارضا می‌کند. مستقیم آنان را به هدفی می‌رساند که برای خود مقرر کرده‌اند. این روش همچنین رقابتی هیجان انگیز را برای کاربران به همراه دارد.

یکی از بهترین مثال‌ها در میان شبکه‌های اجتماعی در این باره، اپلیکیشن دویدن برند نایکی است. برنامه نایکی می‌تواند اطلاعات گام‌ها، کالری، مسافت و موقعیت شما را بسنجد. مخاطبین می‌توانند این اطلاعات را در فیسبوک یا هر فضای مجازی دیگر به اشتراک بگذارند. این مورد رقابتی دوستانه و البته شرکت در رویدادی اجتماعی را به ارمغان می‌آورد. به ازای هر لایک در فیسبوک که هر شرکت کننده از آخرین آپدیت برنامه نایکی خود کسب می‌کند، این اپلیکیشن یک “خدا قوت!” به شما می‌دهد.

  1. طراحی گیمیفیکیشن با لیدربورد

صفحه لیدربورد یکی از تاثیرگذارترین راه‌ها برای نمایش برترین امتیاز است. روشی کم‌هزینه نیز محسوب می‌شود. خیلی از شرکت‌ها از پشتوانه مالی قدرتمندی برخوردار نیستند. این شرکت‌ها می‌توانند خدماتی مثل یکی بخر، یکی ببر ارائه بدهند. اما به کار بستن لیدربورد می‌تواند میزان معرفی شدن و رقابت را گسترش دهد. لیدربورد به طور معمول، برترین میزان امتیاز را در کنار درجه‌ای نشان می‌دهد که میزان کیفیت بازی کاربران را نیز به نمایش می‌گذارد.

نمونه این مورد اپلیکیشن معروفِ بر پایه مسیریابی نقشه وِیز (Waze) است. ویِز برای رانندگانی یک امتیاز در نظر می‌گیرد که هر یک از مواردی مانند تصادف خودرویی، تاخیرهای ترافیکی یا حتی پلیس مستقر در محلی که راننده در آن حضور دارد را گزارش می‌دهند. این امتیازها عایدی مالی ندارند. در حالی که  اساس اپلیکیشن بر ارائه زمان حقیقی توسط رانندگان بنا شده است که این مورد در ازای مبادله امتیاز صورت می‌پذیرد. این مورد، انگیزه ثبت اطلاعات را در کنار امکان برقراری تشکلی با همین افراد به کاربران می‌بخشد. سیستم اعطای جایزه به مشارکت بیشتر کاربران کمک می‌کند.

  1. کمپین‌های مبتنی بر گیمیفیکیشن

راه اندازی یک کمپین بازاریابی گیمیفای شده یا ویدیو گیم به مخاطبین شما این امکان را می‌دهد تا در کنار حس خوبی که در مواجهه با آن بدست می‌آورند، در بازی این برَند شرکت و جوایز هیجان انگیزی را کسب کنند. بدون شک، افزودن عناصر داخل برنامه می‌تواند نتایج مشخصی را به همراه داشته باشد. بهتر از آن، داشتن بازی به عنوان یک کمپین مرکزی همراه با استراتژی‌های گیمیفیکیشن جانبی، به طور قطع از موثرترینِ روش‌های درخشیدن شما در میان رقبای اطرافتان خواهد بود.

همچنین این روش بر کاهش هزینه نیز تاثیر فراوان دارد. دیگر احتیاجی به استخدام طراح بازی نیست. می‌توانید به صفحه نمونه کارهای واکوتک سری بزنید و یا سبک بازی مورد نظرتان را سفارش دهید. تا در زمان کم، با حداقل هزینه و توسط متخصصین این حوزه طراحی و پیاده سازی شود.

اگر بخواهید بر اهمیت و تاثیر گیمیفیکیشن در تبلیغات شبکه های اجتماعی خرده بگیرید، کار سختی در پیش دارید. گیمیفیکیشن فقط به صرف استفاده از این استراتژی در یک دوره یادگیری نیست، بلکه چنین روشی می‌تواند در بین رسانه های اجتماعی بسیار موثر واقع شود. فقط به راه‌های بالا بسنده نکنید. راه‌های گیمیفیکِیشن در شبکه های اجتماعی بسیار متنوع. گیمیفیکیشن را همین الان در برند خود به راه بیاندازید. گیمیفیکیشن در تبلیغ شبکه های اجتماعی می‌تواند اولین قدمتان باشد.

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر