تبلیغات خلاقانه - سایت واکوتک

تبلیغات خلاقانه براساس ارتباطات و ویژگی اجتماعی‌بودن انسان‌ها

مقدمه

به طور کلی می توان گفت، بزرگن‌ترین چالش در تبلیغات دیجیتال این است که چگونه ابزار‌های اجتماعی مرتبط گرفته‌شود و از آن‌ به نحو‌ی معنادار و جذاب برای جذب مخاطب استفاده شود. استفاده از استراتژی گیمیفیکیشن ضعیف می‌تواند اعتبار یک نام تجاری و یا پروژه را خدشه دار کند. افراد ممکن است ابتدا در این بازی‌ ها امتیازاتی کسب کنند.سپس نشان‌هایی به آن‌ها ارائه شود. اما به چه منظوری. از طرفی دیگر، سایت کارآفرینی اجتماعی Kickstarter، که تقریبا بیش از ۱۳۰ میلیون دلار در تبلیغات خلاقانه سرمایه‌گذاری کرده‌است، مدلی را برای بسیج مردم حول انجام یک تلاش هماهنگ و مشخص با استفاده از فناوری‌های مشترک ارائه می‌دهد.

بنابراین، ما از این موضوع مطلعیم که مصرف‌کنندگان و کاربران دوست دارند که ارزش‌ها و علایق خود را به‌صورت عمومی بیان کنند و با دیگر افراد به اشتراک بگذارند. صفحات متعدد فیسبوک برند‌های مختلف این موضوع را نشان می‌دهد. ما همچنین این را هم می‌دانیم که بازی‌ های ویدئویی پرطرفدار نیز اشتهای بازیکنان و کاربران را برای مشارکت کردن و استفاده از ویژگی‌های اجتماعی خود برآورده نمی‌کنند. این یک فرصت هیجان‌انگیز و ارزشمند را برای به‌وجود آوردن بازی‌ های مخصوص برند‌ها و یا تزریق عناصر بازی‌هایی که از ویژگی تعاملی بودن بهره می‌برند، به کمپین‌های دیجیتال، ایجاد می‌کند. همچنین امکانات و فرصت‌های بالقوه‌‌ای توسط تلفن‌های همراه ایجاد شده‌است. از جمله همیشه در اختیار بودن، برنامه‌های شخص ثالث و… را نیز به این موضوع اضافه کنید.

تبلیغات خلاقانه فیلم The Hunger Games

 

The Hunger Games movie commercials - سایت واکوتک

بازاریابی فیلم The Hunger Games به وسیله‌ی رسانه‌های اجتماعی انجام می‌شد. (از جمله ایجاد حساب‌های توییتر و فیسبوک و همچنین کانال‌های youtube برای شخصیت‌های خاص فیلم.)، اما به جز این روش بازاریابی همچنین یک بازی اجتماعی (social game) نیز در فیسبوک به نمایش گذاشته شد. کل کمپین تبلیغاتی این فیلم براساس ارتباط مخاطبان، استفاده از ویژگی‌های بازی تعاملی و فرصت‌هایی برای تعامل در جوامع طرفدار ایجاد شد.

کمپانی پلی استیشن از مخاطبان خود شناخت کاملی دارد. این کمپانی هنگامی که شروع به تبلیغات خلاقانه بازی Twisted Metal کرد. در این راستا از بازیکنان خود دعوت کرد تا از طریق فیسبوک و توییتر با اسلحه‌های نظامی به کامیون‌های واقعی شلیک کنند. این تیراندازی به مدت دو روز در ماه فوریه live-stream شد. از همه جالب‌تر ۱۰۰۰۰۰ گلوله نیز در آن شلیک شد.

کمپانی آریل (Ariel) نیز از یک برنامه‌ی اجتماعی مشابه بازی twisted metal به نام “Fashion Shoot” در برنامه‌ی facebook استفاده کرد و از کاربران خود دعوت کرد تا ربات رنگ پاش (stain-squirting) نصب شده در مرکز خرید استکهلم را کنترل کنند. یکی دیگر از بازی‌های real-timeی که از ویژگی تعاملی‌ بودن بازی‌ ها بهره می برد، بازی “ You LOL You Lose” کمپانی Frijj بود. این بازی دوستان فیسبوکی را از طریق ویدئو در مقابل یکدیگر قرار می‌داد. همچنین آن‌ها را به چالش می‌کشید تا در حین تماشای برخی از ویدیو‌های خنده دار و عجیب YouTube، چهره‌ای معمولی و بی حالت داشته باشند.

 

سخن آخر

همه‌ی این بازی‌های هوشمندانه بازیکنان را تشویق می‌کنند تا آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. در حالی که بیشتر افراد امکانات فناوری مبتنی‌بر وبسایت‌ها را بررسی و مطالعه می‌کنند. اما نمی‌دانند که پتانسیل بسیار بیشتری در بازی‌های اجتماعی و قدرت وب برای ایجاد ارتباط و الهام بخشیدن به مردم وجود دارد.

جین مک گونیگال طراح بازی مشهور، به قدرت دگرگون کننده‌ی بازی‌ها اعتقاد دارد. او اعتقاد دارد که راه و روش بازی‌ها می‌توانند به حل مشکلات دنیای واقعی کمک کند. او اظهار دارد که مهارت‌های اعتماد و همکاری با دیگران می‌تواند توسط بازی‌ها پرورش داده شوند. همچنین ساختار بازی‌ها می‌توانند افراد را برای بهره وری و رسیدن به اهداف خود برانگیزند.

 بازی Evoke بازی مک گونیگال است. این بازی توسط موسسه‌ی بانک جهانی (world bank) توسعه داده شده است. او در این بازی بازیکنان را با مشکلات عمده‌ی موجود در جهان مثل مشکلات آب و فقر آشنا کرده است. همچنین آن‌ها را تشویق می‌کند تا در پیدا کردن راه حل‌ها همکاری کنند.

اگرچه ابتکار عمل یک ربات رنگ پاش بسیار دورتر از ایده‌ی مقابله با مشکلات آب است. اما شما می‌توانید با درک ویژگی‌های کلیدی بازی تعاملی، خود را قادر سازید تا با روش‌های کاملاً مبتکرانه و جدیدی با مخاطبان رو به رشد خود ارتباط برقرار کنند. ما دارای یک پتانسیل انبوه همکاری و ارتباط با دیگران هستیم. تنها کاری که باید برای بروز آن انجام دهیم این است که با چالش‌های مربوط با آن کنار بیاییم.

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر