بازی های موبایل بیش از ۵۰ درصد بازار بازی های جهانی را از آن خود کرده است

مقدمه

بازی ها آرام و بی صدا به تمام حوزه‌های فرهنگ نفوذ کرده و در نتیجه به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است. بازی کندی کراش که قبلاً آن را هنگام سوار شدن قطار بازی می کردید و یا بازی کلمات با دوستان که قبل از رفتن به رختخواب آن را انجام می دهید، اکنون به یک عادت تبدیل شده است.

بر کسی پوشیده نیست که صنعت بازی بسیار بزرگ است. اما هیچ کس نمی داند که این صنعت واقعا چه عظمتی دارد. بنابراین اجازه دهید به مقایسه صنعت بازی با دیگر صنایع بزرگ مانند صنعت فیلم بپردازیم. Avengers: Endgame با فروش$۳۵۷,۱۱۵,۰۰۷  بیشترین فروش گیشه افتتاحیه بین المللی آخر هفته را از آن خود کرد. سپسTheft Auto V در روز سه شنبه رونمایی شد. که در اواسط هفته بیش از یک میلیارد دلار فروش داشت.

از همه اینها که بگذریم …

تمام بازی هایی که شما با دستگاه های سنتی بازی می کردید، هنوز همان بازی ها هستند. در حقیقت بازی با موبایل بزرگترین عامل گسترش بازار بازی بوده است. گوشی های هوشمند و تبلت ها در کنار یکدیگر در سال ۲۰۱۸ با بیش از ۷۰.۰ میلیارد دلار نیمی از کل بازار بازی را از آن خود کردند. 

 بله درست است، بازار بازی موبایل در سال ۲۰۱۸ حدود ۷.۳ میلیارد دلار درآمد کل بازار جهانی بازی را به خود اختصاص داده است. پیش‌بینی می‌شود این آمار تا انتهای سال این رقم به ۹.۱۳۷  میلیارد دلار برسد. 

چگونه نسل قدیمی همه با بازی بزرگ شدند؟

توجه کنید که چگونه نسل قدیمی همه با بازی بزرگ شدند. داشتن کنسول در خانه تا آن زمان پذیرفته نشده بود. اما انتظار آن می رفت. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، نسل جدید آن سبک زندگی را دنبال کردند.  در آن بازی به عنوان یک خروجی اجتماعی جایگزین تلویزیون شد. حتی به روشی برای کسب درآمد تبدیل شد. 

 نسل قدیمی هنگام رویارویی با فناوری‌های جدید درک کاملی از آن نداشتند. اما هنوز هم از بازی های ساده تر استقبال می کردند. مادری که در سال ۱۹۹۷ به تنهایی در رایانه شخصی خود بازی می‌کرد همان مادری است که با گوشی تلفن همراه خود بازی کلمات با دوستان را بازی می کند.

به اصل صحبت خود که برگردیم

بازار فعلی بازی در سراسر جهان متشکل از ۲.۳ میلیارد بازیکن است.  این رقم هنوز هم در حال رشد است. با کهنسال شدن نسل حاضر، می‌توان انتظار داشت که نسل جدید اولین  بزرگسالان آگاهی باشند که درک و عشق عمیقی تری نسبت به بازی دارند. این پیش‌بینی ارزش صرف صدها میلیارد دلار دارد، با اینکه در طول زمان رقم آن سر به فلک می گذارد.

 بر طبق گفته های Newzoo، بازار بازی انتظار می رود تا سال ۲۰۲۱ به ۱۸۰.۱  میلیارد دلار درآمد برسد، با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) +10.3٪ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱. با توجه به این که درآمد بازار جهانی بازی در سال ۲۰۱۲ به ۷۰.۶ میلیارد دلار رسیده بود، می توان گفت که نرخ رشد ۱۰ ساله بازار بین بازه زمانی ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ در حدود +۱۱.۰% باشد.

 این ارقام بسیار قابل توجه هستند. وقتی یک شرکت مستقل بتواند با رشد دو رقمی در یک دوره ۱۰ ساله مواجه شود، حال برای صنعتی که چندین دهه فعالیت کرده، چگونه است.

سهم بازار جهانی بازی بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱

 

صنعت بازی موبایل از کوچکترین بخش بازار بازی در سال ۲۰۱۲ به یک صنعت ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۱ تبدیل شده است. طی چند سال آینده رشد درآمد بازی های موبایل از بازار کل بازی ها پیشی خواهد گرفت و انتظار می رود که این رقم به  ۱۰۶.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش یابد. تا آن زمان گوشی های همراه و تبلت ها در کنار یکدیگر ۵۹ درصد کل بازار بازی ها را از آن خود خواهند کرد.

 جنجالی ترین جنبه بازی های موبایل این است که در صدر بودن بازار بازی موبایل به طرز شگفت آوری باعث کاهش درآمد حاصل از بازارهای رایانه های شخصی یا کنسول ها نشده است. علت آن را می‌توان در دو چیز دانست: 

  1. ارائه محصولات متنوع
  2. استریم بازی (Game Streaming) 

ارائه محصولات متنوع

مزیت گوشی های همراه و تبلت در دسترس بودن بیشتر آن است. بسیاری از ما در مسیر خانه، به سراغ تلویزیون و یاPS4  نمی رویم. با این حال، ظرفیت آنها از نظر بازی محدودتر است. ممکن است این موضوع تاثیر منفی داشته باشد، اما به شما اطمینان می دهیم که این گونه نیست. زیرا برای من شخصا برخی از بازی های مورد علاقه روی موبایل قرار دارند. به عبارت ساده برای بازی های موبایل محدودیتی وجود دارد.

استریم بازی 

 با پیشروی یوتیوب در پخش ویدیو و استریم های Twitch  جای تعجب نیست که بازی های رایانه‌ای و دستگاهی بتوانند در برابر افزایش بازی های موبایل مقاومت کنند. محتوای بازی در یوتیوب طیف گسترده ای دارد: از بازی ها و کامنت ها گرفته تا بازی های ساختاری، ویدیو های آموزشی، مسابقات قهرمانی بازی که به آن ورزش الکترونیک نیز گفته می شود و غیره.

 چیزی که زمانی یک بازار محدود به نظر می رسید، اکنون به یک بازار بسیار سودآور تبدیل شده است. من اعتراف می کنم که هرگز مشتاق تماشای “Let’s Play” و یا  مسابقات الکترونیکی ورزشی نبودم. اما بعد به این فکر کردم که تا چه اندازه مشتاق تماشای کانال های آشپزی و وقایع ورزشی هستم و این گونه همه چیز برایم معنا پیدا کرد.

 با اینکه ممکن است نسخه موبایل Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) محبوب ترین بازی موبایل در حال حاضر باشد اما نمی تواند، اما استریم این بازی در گوشی موبایل نمی تواند با استریم نسخه‌های PC, Xbox and PS4 رقابت کند. این امر باعث می شود که جلوه های بصری بازی از صفحه نمایش موبایل نتواند به مانیتورهای تمام اندازه و نسخه محدود کننده بازی های موبایل تبدیل شود.

نتیجه گیری 

 اگر شما فرد فرصت طلبی هستید یک فرصت مالی بزرگ در توسعه بازی های موبایل وجود دارد. با ارائه محتوای ناب در برنامه های پرتقاضا و برنامه های توسعه نرم افزار مانند Unity, Gamify, Gamemaker Studio، ساخت بازی بیش از پیش آسان شده است. بنابراین کار احمقانه ای است که تنها کنار بایستید تا این فرصت بزرگ از مقابل شما بگذرد.

 به همین شکل اگر یک بازاریاب دیجیتال هستید که به دنبال دستیابی به مخاطبان به شیوه تعاملی و قابل ردیابی است، می توان گفت که مینی گیم ها تنها راه حل حاضر است. شرکت‌هایی مانندGamify  در تولید بازی نسخه HTML5 دستگاه های موبایل و تبلت متخصص هستند. یک بازی سریع و قابل هضم که بتواند پیام را به راحتی منتقل کند به جمع آوری داده ها می پردازد و حس رقابت را بیشتر می کند. فرصت قرارگیری بازی ها در کانال های استریمینگ محبوب و حضور برندها در مسابقات ورزشی الکترونیکی را فراموش نکنید.

 محبوبیت بازی، به ویژه بازی های موبایل طی ۱۰ سال گذشته با رشد بی سابقه ای مواجه بوده است. برندها به دنبال کسب این مزیت در فرهنگ پاپ هستند. به ندرت پیش می آید که محتوایی با چنین دسترسی گسترده تعامل عمیق به همراه داشته باشد. 

منبع سایت gamify

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر