تبلیغات درون بازی - سایت واکوتک

تبلیغات درون بازی یا In-game advertising چیست؟

صنعت بازی در بحران‌های جهانی، مانند همین همه‌گیری کرونا، همچنان مصون مانده ‌‌است. حتی خلاف سایر صنایع، رشد قابل توجهی را نیز تجربه کرده‌است. بازی‌ها محبوبیت زیادی پیدا کردند و مردمی که در قرنطینه گرفتار شده‌ بودند، به دنبال راه‌های جدیدی برای سرگرم شدن و ارتباط با دوستان خود می‌گشتند. به همین دلیل است که برندها رو به تبلیغات درون بازی آورده‌اند. می‌دانید In-game advertising چیست و چه تاثیری روی کسب و کارتان دارد؟ تبلیغات در بازی ها موضوع جدید است که نظرهای زیادی را به خود جلب کرده است.

داستان In-game advertising از چه قرار است؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، بازی‌ها رشد زیادی را در سال‌های اخیر داشته‌‌اند. بازی‌های موبایل اولین مواردی بودند که این رشد وسیع را تجربه کردند. این دسته از بازی‌ها در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۳ میلیارد بار دانلود شدند. با این وجود، به خاطر کاهش قدرت خرید مردم در این دوران، بسیاری از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن و بازی‌ها که از فروش اشتراک بازی‌های خود کسب درآمد می‌کردند، با مشکلاتی مواجه شدند و درآمد آن‌ها کاهش پیدا کرد. به همین خاطر، توسعه‌دهندگان بازی‌های کامپیوتری مجبور شدند تا تبلیغات را به پلتفرم‌های‌شان وارد کنند. این اتفاق درآمد توسعه‌دهندگان را تثبیت کرد و بسیاری از مشکل‌های ناشی از بحران اقتصادی این دوران را کاهش داد.

انواع روش‌های تبلیغاتی درون بازی

تبلیغات درون بازی ها قالب‌های مختلفی دارند. همچنین به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که بدون لطمه زدن به اعتماد مشتریان، درآمد اضافی را برای طراحان بازی ایجاد کنند. به طور کلی، تبلیغات در بازی ها را می توان به دو دسته اصلی ایستا و پویا طبقه‌بندی کرد.

۱. تبلیغات ایستا

تبلیغات ایستا در فرایند توسعه بازی، در داخل آن قرار می‌گیرد و نمی‌توان آن‌ها را در آینده به‌روزرسانی کرد. این شیوه از توسعه تبلیغات بسیار شبیه به جانمایی محصول‌ها در داخل فیلم‌ها و کلیپ‌های موسیقی است. تبلیغات ایستا به‌عنوان عنصری از بازی، در داخل محتوای آن جانمایی شده‌اند و معمولا در فضاهایی به نمایش در می‌آیند که بازیکنان انتظار آن را دارند. به‌عنوان مثال در بیلبوردها، مراکز خرید و سایر عناصر مشابه داخل بازی.

تبلیغات ایستا، نوعی از تبلیغات درون بازی است.

۲. تبلیغات پویا

در مقابل، تبلیغات پویا بنرهایی‌اند که در تمام بازی پراکنده شده‌اند و می‌توان آن‌ها را در آینده به‌روزرسانی کرد. این نوع تبلیغات در واقع نوعی تبلیغات نمایشی‌اند که داخل بازی قرار دارند و مقیاس پذیرند. همچنین می‌توان آن‌ها را براساس جغرافیای گروه مخاطب تنظیم کرد.

تبلیغات پویا انتخاب‌های متنوعی را برای قالب‌های تبلیغاتی ارائه می‌دهند. این انتخاب‌ها شامل تبلیغاتی قابل توسعه، بینابینی و غیره است. این روش تبلیغاتی یکی از قالب‌های رایج محسوب می‌شود که می‌توان توسط آن تبلیغ را به‌سرعت در بازی جانمایی کرد. آن‌ها همچنین، برای بسیاری از بازی‌های ویدیویی و اپلیکیشن‌های بازی مقیاس‌پذیرند. این روش تبلیغاتی در واقع یک برنامه کامپیوتری است. می‌توان از آن برای برهمکنش بیشتر با مخاطبین استفاده کرد. در ادامه برخی از رایج‌ترین انواع تبلیغات پویا با قالب‌های درون بازی را بررسی می‌کنیم.

انواع تبلیغات درون بازی پویا

۱. بینابینی

اندازه: تمام صفحه، ۱۰۲۴ × ۷۶۸، ۷۶۸ × ۱۰۲۴

تبلیغات بینابینی به‌صورت تمام صفحه‌ای نمایش و در رابط کاربری اپلیکیشن جانمایی می‌شوند. آن‌ها در لحظه‌های ارگانیک انتقال، مانند فضای میان دو مرحله از بازی یا زمان متوقف‌کردن بازی، بهترین عملکرد را دارند. معمولا وقفه‌ای را در تجربه کاربر ایجاد نمی‌کنند. تنها در لحظه‌های توقف بازی، ظاهر می‌شوند. همچنین می‌توانند نمایش‌هایی با کیفیت بسیار بالا و حتی مجهز به عناصر انیمیشنی باشند. در این صورت تبلیغات ساخته شده قدرت بیشتری در متقاعدکردن مخاطب خواهند داشت و نرخ تبدیل آن‌ها بالا خواهدبود. این مدل از تبلیغات معمولا به‌راحتی در یاد و خاطره مخاطب باقی می‌ماند.

نحوه استفاده از تبلیغات پویا در بازی‌ها

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این دسته از تبلیغات را نمی‌توانید به راحتی رد کنید یا ببندید. بنابراین، کاربر مجبور است تبلیغ شما را به‌صورت کامل ببیند. این امر فشار بیشتری را روی دوش طراحان قرار می‌دهد. چرا که آن‌ها مجبورند تا با به کارگیری خلاقیت‌ها و هدف‌گذاری‌های دقیق‌تر، محتوای خلاقانه‌تری را خلق کند. در چنین شرایطی برخی از معیارهای تعاملاتی در بازی‌ها می‌توانند گمراه‌کننده باشند. چرا که اکثر کاربران تلاش می‌کنند تا با ضربه‌زدن بر روی تبلیغات آن‌ها را رد کرده یا ببندند.

توسعه‌دهندگان بازی‌ها نباید از این قالب سو استفاده کنند. بهتر است آن را در فضای زمانی میان دو مرحله یا مکث‌های خود خواسته بازیکنان، در محل‌های مناسبی قرار دهند. همچنین توصیه می‌شود که از نصب تعداد زیادی فضای تبلیغاتی خودداری کنید و به طور دائم، داده‌های مربوط به ترافیک تبلیغ‌ها را بررسی کنید. تبلیغ‌های بی‌کیفیت می‌توانند حواس کاربران را پرت کنند و منجر به کاهش وفاداری مخاطب شوند.

تبلیغات درون بازی پویا را می‌تواند یک راه حل خوب برای افزایش آگاهی جدید از برندتان باشد.

۲. بنرهای بومی

ابعاد: ۳۲۰×۴۸۰, ۴۸۰×۳۲۰, ۱۰۲۴×۷۶۸, ۷۶۸×۱۰۲۴

بنرهای بومی معمولا به صورت گسترده در بازی‌ها استفاده می‌شوند و کم‌ترین مزاحمت را برای کاربران ایجاد می‌کنند. ممکن شما نیز با چند مورد از آن‌ها در بازی روبه‌رو شده باشید. این دسته از بنرها درست، مانند بنرهای تبلیغاتی در وب سایت‌هایند اما در بطن بازی یکپارچه شده‌اند. بنرهای بومی در تجربه کاربران وقفه‌ای ایجاد نمی‌کنند. تنها بخش محدودی از صفحه نمایش را می‌پوشانند. با این حال، در صورتی که در خصوص محل نصب بنرهای بومی به اندازه کافی دقت نداشته باشید، ممکن است بخشی از فضای نمایشی بازی را مسدود کنید. در نتیجه سبب تخریب تجربه کاربر به هنگام بازی شوید. به همین خاطر از نظر تاکتیکی باید بنرها را در گوشه‌های صفحه نمایش بازی جانمایی کنید؛ یعنی بخش‌هایی که امکانات کنترل‌کننده کاربران مشخص می‌شوند. تنها در این صورت است که تبلیغ‌ها به‌خوبی ظاهر می‌شوند. همچنین وقفه‌ای در برهمکنش کاربران با بازی ایجاد نمی‌کنند.

۲. متنی

تبلیغات متنی یکی از قالب‌های استاندارد موبایل است که کاربران را بر اساس علایقشان، وابستگی‌های‌شان به متن‌های خاص و همچنین منابع خاص هدف قرار می‌دهند. آن‌ها به‌صورت خودکار یک محصول یا خدمات را به یک تجربه تعاملی به صورت بازی تبدیل می‌کنند. شکل تبلیغات متنی که در بازی‌ها استفاده می‌شوند، نسبت به برنامه‌های موبایل، اندکی پیچیده‌ترند و باید شامل یک منطق درونی باشند. به عنوان مثال، یکی از بهترین مثال‌ها در این زمینه، همکاری StarBUCKS در بازی Pokemon GO بود.

نحوه استفاده از تبلیغات متنی در بازی ها

استارباکس بازی Pokemon Go  را برای خود بومی‌سازی کرد. در حین انجام بازی، بازیکنان فرصتی پیدا می‌کردند تا مکانی که به نام Starbucks  مشخص‌شده بود را پیدا کنند تا از مزایای بازی و همچنین محصول منحصربه‌فرد این برند یعنی Pokemon Go Frappuccino برخوردار شوند. این شکل از ادغام تبلیغات متنی حتی اگر بازی شما براساس تعاملات دنیای واقعی طراحی نشده باشد نیز کاربرد دارد. برندها می‌توانند انواع مختلفی از لباس‌ها، محصولات یا شخصیت‌های بازی را حمایت کنند.

برای ایجاد تبلیغات درون بازی محدودیتی وجود ندارد. ذهنتان را محدود نکنید. In-game advertising می‌تواند هر نوع ایده‌ای باشد. مهم این است که بتوانید به هدفتان برسید و بیشترین میزان تعامل را با کاربر برقرار کنید. تبلیغات در بازی ها را دست کم نگیرید. شاید کلید حل مشکل فروش یا هر مشکل دیگر شما، در این نوع تبلیغات باشد.

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر