استفاده از استراتژي‌ گیمیفیکیشن برای کمپین تبلیغاتی - سایت واکوتک

استفاده از استراتژی گیمیفیکیشن برای کمپین تبلیغاتی-بخش دوم

مقدمه

در مقاله قبل با عنوان «استفاده از استراتژی گیمیفیکیشن (Gamification)، در کمپین تبلیغاتی» چند نمونه از بازاریابی ایمیلی استراتژی گیمیفیکیشن تست شده را مورد بررسی قرار دادیم. در این مقاله نیز ضمن بررسی نمونه‌های دیگر، درمورد پیاده‌سازی گیمیفیکیشن در کسب‌وکار نیز صجبت خواهیم‌کرد.

 

تقویت تعامل مشتریان

یکی از اهداف اصلی بازاریابی به‌وسیله استراتژی بازی‌وارسازی افزایش و تقویت تعامل مشتریان است. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید به کاربرانی که در پلتفرم شما فعالیت دارند پاداش دهید. همچنین احتمال تعامل‌های ممکن آینده آن‌ها را نیز تقویت و تشویق کنید.

 

  •  استراتژی مثال زدنی شرکت سامسونگ برای افزایش میزان تعامل مشتریان خود با یکدیگر

کمپانی سامسونگ، از یکی از بهترین و مناسب ترین ایده‌ها برای ایجاد تعامل مشتریان با یک دیگر به‌وسیله یک استراتژی عالی بازی‌وارسازی استفاده می‌کند. برای ایجاد تعامل کاربران با یکدیگر، سامسونگ از عملکرد خاصی در سایت خود استفاده می‌کند. این عملکرد به کاربران خود اجازه می‌دهد درمورد مسائل جاری صحبت کنند. همچنین ویدیو کلیپ‌هایی را تماشا کنند. در این برنامه بازی‌وارسازی کمپانی سامسونگ، به فعال‌ترین کاربران نشان‌هایی تعلق می‌گیرد. شما به‌راحتی می‌توانید تعداد touchpoint‌های مشتریان خود را با استفاده از یک کمپین ایمیلی افزایش دهید. اما در ابتدا باید اطمینان کسب کنید که لیست ایمیل خود را پاک کنید تا از قرارگرفتن در لیست سیاه فایروال‌ها جلوگیری کرده‌باشید.

 

  •  استفاده از استراتژی گیمیفیکیشن برای تعاملی‌ترکردن یادگیری زبان

 

نرم افزار یادگیری زبان‌های خارجی doulingo

 

نرم افزار یادگیری زبان‌های خارجی “doulingo” از یک استراتژی گیمیفیکیشن چهار نقطه ای (four-spot) در اپلیکیشن تلفن همراه خود استفاده کرده است. این نرم‌افزار توانسته یادگیری زبان خارجی را سرگرم‌کننده تر و تعاملی‌تر کند. تلاش برای یادگیری یک زبان جدید، هدفی بزرگ و درعین‌حال وقت‌گیر است. بنابراین Duolingo از کاربران خود می‌خواهد برای انجام یک Task مشخص، اهداف روزانه‌ی کوچک و مشخصی را تعیین کنند. این اهداف کوچک باعث می شود کاربران به‌صورت روزانه به سمت نرم افزار برگردند. همچنین به کسانی که به‌صورت مداوم این کار را انجام دهند پاداش می‌دهد. همچنین در این نرم افزار از محرک‌های خارجی (notification) برای بازگرداندن کاربرانی که مدتی از آن استفاده نمی‌کنند استفاده می‌شود. همینطور از یک نوار پیشرفت قابل اشتراک‌گذاری با سایر کاربران نیز می‌توان برای سنجش خود در مقابل دیگر زبان‌آموزان استفاده کرد.

 

از استراتژی گیمیفیکیشن به‌وسیله اجرای یک مسابقه در کسب‌وکار خود استفاده کنید

آیا به‌دنبال یک استراتژی بازاریابی بازی‌وارسازی هستید که به گسترش شناخت نام تجاری شما کمک کند؟ از یک مسابقه استفاده کنید. شرکت در مسابقه‌ها بسیار هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده است. استفاده از مسابقات جذاب برای مشتریان، کمک زیادی به شناخته‌شدن نام تجاری شما خواهد کرد. همچنین می‌تواند باعث به‌وجود آمدن تعامل گسترده‌‌ای بین مشتریان شود.

 

  • کمیپین monopoly فروشگاه مک دونالد

همه باید درباره کمپین چند میلیون دلاری “monopoly” فروشگاه مک دونالد بدانند. این مسابقه که هر سال برگزار می‌شود، باعث به‌وجودآمدن شناخت بزرگی از برند مک دونالد بین مردم برای سال‌های زیادی شده‌است. تنها در سال ۲۰۱۷، یک جایزه ۶۵ میلیون دلاری تیتر اول روزنامه‌ها شد. زیبایی این استراتژی این است که هر کسی می‌تواند در این مسابقه شرکت کند. به شرطی که از فروشگاه مک دونالد محله خود چیزی خریداری کرده‌باشد تا بتواند قطعات مورد نیاز بازی را جمع‌آوری کند. مطمعناً نیازی به گفتن نیست که برند مک دونالد از این مسابقه چه مقدار سود زیادی نصیبش می‌شود.

 

  • کمپانی لیتموس

کمپانی لیتموس از یک استراتژی “۵-email sequence” برای تبلیغ کنفرانس خود در رسانه‌های اجتماعی استفاده کرد. با ارائه یک بلیط رایگان برای شرکت در این کنفرانس، لیتموس یک سری ایمیل دارای متن و تصاویر مخفی به کاربران ارسال کرد. کسانی که توانستند آیتم های مخفی را پیدا کنند و آن‌ها را در توییتر با هشتگ مخصوص پست کنند، اجازه ورود به ticket drawing را دریافت کردند. Litmus با کمک بازاریابی به‌وسیله استراتژی گیمیفیکیشن، باعث به‌وجود آمدن تبلیغات رایگانی در شبکه‌های مجازی برای کنفرانس خود شد.

 

ترغیب‌کردن روحیه رقابت‌طلبی کاربران

همه‌ی ما انسان‌ها در اعماق وجودمان، کمی حس رقابت‌طلبی داریم. هنگام اجرای یک کمپین بازاریابی بازی‌وارسازی، سعی کنید از روح رقابت‌طلبی مخاطبان خود استفاده کنید. مانند کاری که کمپانی نایک انجام می‌دهد.

 

  • ترغیب‌کردن حس رقابت‌طلبی افراد، استراتژی بازاریابی شرکت‌ نایک

برنامه “nike + run club” یک نمونه عالی از استراتژی گیمیفیکیشن است که افراد را از طریق حس اجتماعی شان، گردهم می‌آورد. این برنامه به کاربران خود این اجازه را می‌دهد تا برنامه تمرینی خود را براساس سطح فعلی آمادگی شان شخصی‌سازی کنند. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که در چالش‌های مختلفی برای کسب جام و نشان رقابت کنید. این برنامه به‌خوبی درگیر روحیه رقابت‌طلبی کاربران می‌شود. همچنین آن‌ها را را بارها و بارها به سمت نام تجاری نایک می‌کشاند.

 

  •  ایجاد حس رقابت‌طلبی توسط کمپانی SAP

کمپانی SAP با استفاده از برنامه‌ای به نام “roadwarrior” طبیعت رقابت‌طلبی کاربران خود را ترغیب می‌کند. این بازی تعامل با مشتریان را شبیه‌سازی می‌کند. به‌طوری که با پاسخ‌دادن به سوالاتی مخصوص، کاربران می‌توانند نشان‌ها و امتیازاتی کسب کنند.  همچنین می‌توانند با درخواست یک life line، امتیاز از دست بدهند. کاربران می توانند همکاران خود را نیز به چالش بکشند. تا دستاوردهای خود را با یکدیگر مقایسه و مطابقت دهند. این یک استراتژی گیمیفیکیشن است که به آموزش کارکنان نیز کمک زیادی می‌کند.

 

پیاده‌سازی گیمیفیکیشن در کسب‌وکار

استفاده از یک استراتژی بازی‌وارسازی  مناسب، می‌تواند مشارکت گسترده‌ای را برای تجارت و کسب و کار شما ایجاد کند. زمانی را صرف آزمایش‌کردن استراتژی‌های مناسب کنید تا یک ایده کاملاً متناسب با نام تجاری خود پیدا کنید. هرچند که لیست بالا از نمونه‌های بازی‌وارسازی به‌ هیچ‌وجه ایده‌های کاملاً فراگیری نیستند. اما شما باید از ایده‌ها و استراتژی‌هایی که مناسب تجارت خودتان است و می‌توانید آن ها را همین امروز به کار بگیرید، استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید با تیم wackotech تماس بگیرید.

منبع سایت neverbounce.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر