گیمیفیکیشن - سایت واکو تک

استفاده از گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت

امروزه گیمیفیکیشن به عنوان یک مفهوم جدید در تبلیغات و معرفی محصول، جایگاه خوبی پیدا کرده است. به همین دلیل، از این ابزار جذاب در زمینه‌های مختلف استفاده می‌شود. یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ها برای استفاده از این ابزار، وب‌سایت‌ها هستند. صاحبان سایت‌های زیادی از گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت خود استفاده می‌کنند. زیرا Gamification تعامل و جذابیت وب سایت را بالا می‌برد. در این مقاله می‌خواهیم چند نمونه گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت را بررسی کنیم و از آن‌ها نکات جالی را بیاموزیم.

گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت چیست؟

بسیاری از سایت‌ها تصمیم گرفته‌اند که برای جذب مخاطب بیشتر، در طراحی سایت خود از گیمیفیکیشن استفاده کنند. در واقع گیمیفیکیشن همان طراحی متمرکز بر انسان، در مقابل طراحی متمرکز بر عملکرد است. این تکنولوژی با قابلیت‌‌های بی‌‌نظیری که به همراه دارد می‌‌تواند به شما انگیزه‌‌های لازم را بدهد تا هر چه بیشتر از سایت‌‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده کنید و از طراحی بی‌‌نظیر آن‌ها نهایت لذت را ببرید.

تنوع دادن و جذاب کردن محصول‌ها و خدمت‌ها در وب سایت‌ها، کار سختی به نظر می‌آید. زیرا راضی نگه داشتن مشتری کار آسانی نیست. یکی از کاربردهای Gamification این است که می‌تواند به شما در حفظ و راضی نگه داشتن مشتری کمک کند.

مزیت استفاده از گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت

بازی کردن همیشه برای همه افراد از هر سنی، جذاب بوده است. همه افراد دوست دارند میان انجام کارهای جدی، کمی لذت و تفریح را نیز تجربه کنند و گیمیفیکیشن این خواسته را برآورده می‌کند. همچنین استفاده از گیمیفیکیشن مزایای زیادی در بازاریابی دارد.

با طراحی سایتی که گیمیفیکیشن در آن به کار رفته، به راحتی می‌توانید زمان و دفعاتی که کاربر به سایت شما سر می‌زند را بیشتر کنید. چه چیزی بهتر از یک مشتری وفادار برای کسب و کارتان؟ همچنین، یک ایده جذاب برای سرگرم کردن مخاطبتان، باعث می‌شود مخاطب شما را به دیگران نیز معرفی کند. به همین راحتی آگهی از برندتان افزایش می‌یابد. از تاثیر گیمیفیکیشن بر سئوی سایت نیز نباید غافل شد. پیاده کردن یک ایده جذاب و در عین حال نه چندان پیچیده، به راحتی می‌تواند سئو سایت شما را زیر و رو کند.

در واقع گیمیفیشکن با استفاده از بک لینک‌ها، تعداد کاربران زیادی را به وب سایت شما هدایت می‌کند. شما از طریق بازی کردن با مخاطبان، در ازای ورود به لینک وب سایتتان، به آن ها پاداش می‌دهید؛ مثلا کد تخفیف برای استفاده از خدمات وب سایت. البته به یاد داشته باشید که اکثر کاربران این روزها از گوشی‌های همراه برای کار با اینترنت استفاده می‌کنند، پس باید طراحی وب سایت شما مناسب برای موبایل (Mobile Friendly) باشد و طوری پیاده‌سازی شود که در دستگاه‌های مختلف، به درستی نمایش داده شود. موبایل فرندلی بودن وبسایت، یکی از موارد مهم برای بهبود سئوی سایت است.

به خاطر بسپارید که تشخیص پرسونای مخاطب و تولید محتوای باکیفیت برای او، کلیدی برای موفقیت وب سایت در استراتژی گیمیفیکشن و بهبود سئو است.

۷ نمونه جذاب گیفیکیشن در طراحی وب سایت 

۱. گیمیفیکیشن در اپلیکیشن  Habitica

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ جمع آوری امتیاز، رد کردن مرحله، آپدیت کردن و … .

Habitica  شاید تنها اپلیکیشنی باشد که مستقیما از قواعد بازی‌سازی استفاده کرده است. شاید بپرسید چرا؟ جواب شما این است که چون دقیقا یک بازی است! هدف این اپلیکیشن، جایگزین کردن عادت‌های بد، با عادت‌های خوب در زندگی روزمره است. این مفهوم خودش یک نوع بازی است. اپلیکیشن Habitica با متمرکز کردنتان روی عادت‌های جدید مثبت، آن عادت خوب را در وجودتان محکم می‌کند. اگر تمرکز کافی و وقت زیادی بگذارید، امتیاز می‌گیرید. اگر عادات خوب را ترک کنید، امتیاز از دست می‌دهید.

۲. گیمیفیکیشن در وب سایت Zurb 

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ پیدا کردن اشیا و گرفتن جایزه و … .

این وب‌سایت یکی از بهترین نمونه‌های پیاده سازی گیمیفیکیشن است. کل این بازی مثل یک شوخی بزرگ است. شما در این وب‌سایت باید به دنبال تعدادی گاو بگردید. بله درست خواندید! دنبال گاوهایی می‌گردید که در کل سایت پنهان شده‌اند.

۳. گیمیفیکیشن در اپلیکیشن  Linkedin

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ تکمیل کردن یک پازل، رقابت و … .

شاید این مورد از نظر شما بازی محسوب نشود؛ اما linkedIn یا هر شبکه اجتماعی دیگری شما را به تکمیل پروفایلتان تشویق می‌کند. این پروسه را طوری نشان می‌دهد که هر گاه یک قسمت از پروفایلتان را تکمیل کردید، گویا یک دستاورد باارزش داشته‌اید  یا کار مفیدی انجام داده‌اید. صفحه پروفایل در شبکه‌های اجتماعی طوری طراحی شده‌ تا حس کنید افرادی موفق‌ترند و دوستان بیشتری دارند که پروفایل کاملتری دارند.

تکمیل پروفایل در شبکه ها اجتماعی نوعی طراحی گیمفیکیشن در وب سایت است.

۴. گیمیفیکیشن در شبکه اجتماعی Klout

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ رقابت

 Klout بیشتر از سایر شبکه‌های اجتماعی، به گیمیفیکیشن روی آورده است. این شبکه، رهبران صنایع مختلف در زمینه‌های مورد علاقه‌تان را انتخاب و بیشتر به شما معرفی  می‌کند. همچنین به شما راه‌هایی برای ارسال و افزایش محتوا پیشنهاد می‌دهد.

۵. گیمیفیکیشن در Zoho Motivator

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ رقابت از نوع سخت

 Zoho Motivato  یک اسم بامزه و خلاقانه از Zoho online office suite است. این سایت اطلاعاتی را بررسی می‌کند که نشان می‌دهد هر شرکت چقدر فروش داشته است. همچنین، میزان پتانسیل فروش، حجم فروش و حراج‌ها را نیز تخمین می‌زند. در آخر همه این‌ها داده‌ها را با یکدیگر مقایسه می‌کند. گویا یک رقابت بین آن‌ها راه انداخته است. با تکیه بر کار گروهی که می‌تواند یک رقابت دوستانه شکل بدهد یا یک مسابقه که «چه کسی می‌تواند بیشترین فروش را داشته باشد؟»، می‌توان رقابتی وسوسه برانگیز ایجاد کرد.

۶. وب سایت  Inter land

نشانه‌های بازی‌گونه:‌ آزمون و پازل 

این وب‌سایت یک تقلب کوچک برای تازه واردها است. وب‌سایت اینترلند دارای مینی‌بازی‌های مربوط به آموزش، درباره امنیت در فضای اینترنت است و برای کودکان طراحی شده است. از این سبک، در همه وب‌سایت‌ها نمی‌توان استفاده کرد؛ اما گزینه خوبی برای وب‌سایت‌های آموزشی است. زیرا آموزش در قالب بازی، بسیار قابل فهم‌تر است.

همانطور که در این مقاله خواندید، این روزها گیمیفیکیشن در طراحی وب سایت، از واجبات کسب و کار و برندسازی شده است. سعی کنید با زیر و رو کردن اینترنت، نمونه گیمیفیکیشن در سایت ها را بررسی کنید و الگو بگیرید. همیشه الگو گرفتن می‌تواند راه جدیدی برای ایجاد ایده‌های خلاقانه باشد. به یاد داشته باشید لازم نیست استفاده از گیمیفیکیشن در طراحی سایت را پیچیده کنید. ساده، اما جذاب نگهش دارید.

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر