تکنیک‌های دیزاینی برای طراحی گیمیفیکیشن مناسب - سایت واکو تک

چند عامل مهم که در طراحی گیمیفیکیشن باید در نظر بگیرید 

مقدمه

جلب توجه کاربران دلیل اصلی طراحی گیمیفیکیشن است. بسته‌به محصولی که ما در حال ساخت آن هستیم، ممکن است کاربر مجبور شود به ما توجه کند، تا خدمات یا محصول مهمی را دریافت کند. در آن زمان، میزان توجه کاربر بسیار مهم است. اما آیا این موضوع باعث می‌شود که هر برنامه‌ای به خوبی طراحی شود؟ البته که نه.

اینجاست که با این ایده روبرو می‌شویم که طراحی خوب ممکن است سبب جلب توجه مخاطب شود. اینجاست که مفهوم  اندکی مبهم “بازی‌ سازی یا gamification” وارد می‌شود.

 

چه زمانی طراحی گیمیفیکیشن مناسب است؟

بازی‌های ویدئویی طوری طراحی شده‌اند که توجه بازیکنان را اغلب برای هزاران ساعت جلب کنند.

سوال اصلی و مهم این است که کدام محصولات نیاز به طراحی گیمیفیکیشن دارند؟ آیا ما می‌توانیم به هر محصولی یک سری از عکس‌ها و assetهای خوشگل اضافه کنیم و اسم آن را گیمیفیکیشن بنامیم؟

طبق معمول در طراحی، هیچ پاسخ ساده‌ای وجود ندارد. اما من قانون کلی زیر را بسیار مفید می‌دانم:

همه چیز در طراحی شما باید با تجربه مورد نظر کاربر مطابقت داشته‌باشد.

شما باید بدانید که کاربر نهایی کیست و به چه منظور می‌خواهد از محصول شما استفاده نماید. برخی از تکنیک‌های طراحی بازی، مانند تعامل‌کردن مداوم با بازخورد (feedback) قابل تشخیص، تقریباً در هر برنامه‌ای وجود دارد. اما این بدان معنا نیست که ما پس از  پیاده‌سازی leaderboard به مشتریان ایمیل بزنیم.

مثال: LinkedIn سال‌هاست از تجربه “gamified” اعطای امتیاز برای تکمیل پروفایل، که در مقاله قبل صحبت شد، به شما استفاده می‌کند. بدین صورت که اگر مشخصات خود را پر کنید، ارتباط برقرار کنید و … یک سری progress bar برای شما پر خواهدشد. این کار افراد را تشویق می‌کند که مشخصات خود را به‌طور کامل و دقیق در پروفایل لینکدین خود وارد نمایند.

سه عامل اصلی طراحی گیمیفیکیشن

قبل از طراحی گیمیفیکیشن، سه نکته مهم را باید همواره در نظر داشته‌باشید:

 

1- بازیکن (player) 

کاربر شما. همیشه باید نقش و هدف خود را در فضایی که طراحی می‌کنید بداند. 

در چارچوب گیمیفیکیشن، آن‌ها در واقع بازیکن هستند، بنابراین باید بداند چرا taskهای خاصی را انجام می‌دهد .اگر همه چیز با یک کلیک کار کند، فضای زیادی برای تعامل وجود ندارد.

۲- ارتباطات (Communication)

اطلاع‌رسانی به کاربر در مورد: الف) هدف نهایی محصول؛ ب) کلیه کارها و taskهایی  که برای دستیابی به آن هدف باید انجام دهد. ج) نحوه محول‌کردن این وظایف بدون غرق‌شدن و نابودی کاربر

۳- جذابیت (appealing)

این مورد مستقیماً به محصول واقعی شما مربوط می‌شود. جذابیت چیزی که طراحی می‌کنید چیست؟ آیا باید سرگرم‌کننده باشد یا جدی باشد؟ آیا محصولی است که به کاربران شما آرامش می‌بخشد؟

 

اصول اضافی‌ای  که در طراحی گیمیفیکیشن باید در نظر بگیرید 

داشتن تم/روایت کلی

امروزه اکثریت قریب به اتفاق بازی‌های ویدئویی دارای تم و روایت کلی هستند که بر روی هر صفحه، هر منو و هر خط متنی که می‌بینند تأثیر می‌گذارد. یک مثال بسیار جالب در اینجا TunnelBear VPN است، که به عنوان موضوع اصلی، حفر تونل را بر روی برنامه خود گذاشته‌است.

هرچقدر هم که احمقانه به‌نظر برسد، این امر کمک زیادی به کاربران در اتصال احساسی به برنامه می‌کند.

 

داشتن راه‌های مختلف  برای پیش‌بینی در داستان بازی

در یک بازی، هنگامی که بازیکن دکمه‌ای را برای تکمیل عملی که مدتی طول کشیده‌است فشار می‌دهد‌، اغلب یک انیمیشن جذاب (juicy) یا یک انیمیشن سرگرم‌کننده دریافت خواهد کرد.

برای بازگشت به مثال TunnelBear (قسم می‌خورم که این تبلیغ نیست) اتصال به VPN مدتی طول می‌کشد، بنابراین در این بازه یک خرس شما به زیر زمین می‌رود تا حفر یک تونل را انجام دهد و از طرف دیگر به کشور مورد نظر شما وارد می‌شود.

استفاده از رقابت در طراحی گیمیفیکیشن برای افزایش مشارکت کاربران

بدون شک بزرگترین چیزی که باعث ایجاد یک بازی می‌شود، رقابت است. این قطعاً در زندگی معمول ما برای همه در دسترس نیست. اما رقابت کاربران شما، برای دریافت پاداش‌های ارزشمند درون بازی می‌تواند معجزه کند.

به عنوان مثال، هنگامی که YouTube برای اولین بار شروع به کار کرد، یک ستون درخشان وجود داشت که میزان ویدئویی را که در حساب جاری خود تماشا کرده بودید نشان می‌داد. این چیز خاصی نبود، اما مطمئناً گروهی از مردم، از جمله من را مجبور کرد تا به‌طرز عجیبی در این زمینه رقابت کنیم. بنابراین، زمان بسیار بیشتری را در تولید و آپلود ویدیو در پروفایل خود صرف کردیم.

 

استفاده از نبردهای رئیس به عنوان لحظات آموزشی

این موضوع به بخش آموزشی برمی‌گردد، اما داشتن یک نبرد رئیس به‌عنوان نقطه پایانی برای آموزش شما یک حرکت درخشان است. مجبورکردن کاربر به استفاده از همه مهارت‌هایی که آموخته‌اند، احتمالاً در محیطی با تنش بیشتر، می‌تواند تفاوت ایجاد کرده و به آن‌ها در یادگیری کمک زیادی کند. در مقاله بعدی با عنوان «۵ تکنیک بازی سازی برای طراحی گیمیفیکیشن موفق» درمورد ۵ تکنیک مهم بازی سازی که، می‌تواند روی کیفیت نهایی گیمیفیکیشن تاثیر به‌سزایی داشته‌باشد، صحبت کرده‌ایم.

منبع سایت tealfeed

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر