مزایا روش یادیگری مبتنی بر بازی - سایت واکوتک

مزیت‌های روش یادگیری مبتنی بر بازی و تاثیر آن بر افزایش هوش

طرز فکر رشد (Growth Mindset): نظریه ذاتی بودن (Entity Theory) در مقابل نظریه افزایشی هوش (Incremental Theory of Intelligence)

dweck و molden وسایل پرورش میل شخصی برای حفظ سطوح بالای تلاش را توضیح می دهند. بنابراین جذابیت های علم روانشناسی و ارتباط آن با یادگیری مبتنی بر بازی نمایان می شود. آنها می گویند که کودکان نوعی درک خاص از دانش را در ذهن خود پرورش می دهند. همچنین پایه ای را برای سطح انگیزه خود می سازند. در نتیجه، این دو موضوع بر پیشرفت آنها تاثیر مستقیم می گذارد.

به طور خلاصه، این پاراگراف به ایده خاصی تکیه می کند. یعنی چگونگی دیدگاه شما به توانایی هایتان و عقل خود، بر میزان انگیزه شما برای یادگیری تاثیر می گذارد. آنها موارد دیگری را نیز برای ما آشکار کرده‌اند. آن‌‌ها به ما می‌گویند چگونه مورد تمجید قرارگرفتن کودکان (مثلا گفتن جمله ای مانند: تو خیلی باهوش هستی!) باعث به وجود آمدن یک دید ثابت نسبت به توانایی ها و محدودیت ها در آن‌ها می شود.

این طرز فکر، به نظریه ی ذاتی بودن هوش (Entity Theory) وابسته است. آنها اعتقاد دارند که هوش انسان ها یک ویژگی ذاتی است و نمی توان آن را بهبود بخشید. ولی با این حال، کودکان به خاطر تلاش های خود مورد تحسین قرار می گیرند. (تو خوب برای این کار تلاش کردی!) که این موضوع نظریه افزایشی هوش را دنبال می کند.

این دیدگاه باعث می شود کودکان به شکل متفاوتی از خودباوری دست پیدا کنند. همچنین به هوش به عنوان یک توانایی شکل پذیر و ارگانیک نگاه کنند. در این دیدگاه رسیدن به توانایی های ذهنی بالا چیزی است که با تلاش و زمان می توان به آن رسید.

 

مزایای احساسی حاصل از یادگیری مبتنی بر بازی برابر است با مزایای تحصیلی

 

یادگیری مبتنی بر بازی - سایت واکوتک

 

در روش یادگیری مبتنی بر بازی، بازی ها  مزیت‌های فراوانی برای یادگیری به افراد ارائه می دهند. همچنین یکی از موثر ترین روش ها برای افزایش حس شادی و احساسات مثبت در بین افراد مختلف می باشند. این بازی ها می توانند با افزایش حس آرامش، کاهش دادن اضطراب و بهبود روحیه عمومی، بسیار مفید واقع شوند.

بازیها همچنین می توانند احساس کنترلی را بر نتایج شخصی و موفقیت ایجاد کنند. که این موضوع می توانند فرد را نیز از فشارهای دنیای واقعی جدا کند.

همچنین مطالعاتی در زمینه بازی ها وجود دارد. این مطالعات به نقش مهم بازی های ویدیویی در تمرین دادن افراد برای مقابله با اضطراب و سرخوردگی از طریق ارزیابی های مجدد و سایر روشهای سازگارتر، می پردازند.

علاوه بر این، با وجود ویژگی های رقابت، مشارکت و همچنین اجتماعی بودن بازی ها، روش یادگیری مبتنی بر بازی، می تواند تعامل سازنده دانش آموزان با یکدیگر را تقویت کند. که به نوبه خود می تواند اعتماد به نفس، انگیزه، عملکرد تحصیلی و… را بهبود بخشد.

 

برداشت روانشناسی از یادگیری مبتنی بر بازی

در اینجا ما به بررسی یک برداشت روانشناسی از یادگیری مبتنی بر بازی بسیار قانع کننده و جالب می پردازیم.

«بازیها، دارای اهداف رقابتی و یا مشارکتی هستند. بازی‌ها می توانند بازیکنان خود را در دنیایی امن و تخیلی غرق کنند تا در آن بتوانند احساسات منفی خود را کنترل کنند. همچنین این بازی ها یک حس کنترل را با یک مقدار کافی از ویژگی غیر قابل پیش بینی بودن فضای بازی در اختیار بازیکنان قرار می دهند. با این‌کار وقتی که بازیکنان به هدف خود در بازی می رسند حس رضایتمندی و غرور در آن ها به وجود بیاید.

از نظر اجتماعی نیز، تعاملی که بازی ها ارائه می دهند تا به حال در هیچکدام یک از عصر هایی که انسان در آن زیسته، امکان پذیر نبوده است. بازیکنان در حال انجام بازی آنلاین با دوستان، خانواده و افراد غریبه هستند. همچنین فاصله های وسیع جغرافیایی و مرز های فرهنگی را پشت سر می گذارند. آن‌ها نه تنها مرزها ها را پشت سر می گذارند، بلکه شکاف های سنی و نسلی، تفاوت های اقتصادی، اجتماعی و موانع زبانی را نیز محو می کنند.»

 

سخن آخر

بازی ها در کل سرگرم کننده هستند. اما یادگیری گاهی اوقات می تواند کمی سخت به نظر برسد. ترکیب این دو با هم به عنوان یک روش یادگیری مبتنی بر بازی، می تواند یک تجربه جذاب یادگیری را به شما عرضه کند. همچنین همانطور که در بالاتر نیز گفته شد، بازی ها می توانند باعث آزاد شدن مواد شیمیایی مفید مانند اندورفین، دوپامین و سروتونین در بدن شوند. بازی‌ها می توانند سطح کورتیزول را کاهش دهند. به‌علاوه شما را در یک فضای مناسب برای یادگیری قرار می‌دهند.

وقتی صحبت از آموزش مطالب مورد نیاز دانش آموزان با استفاده از روش یادگیری مبتنی بر بازی می شود موضوع خاصی مد نظر است. درواقع هدف این روش ایجاد محیطی است که هم برای دریافت و هم نگهداری صحیح اطلاعات مفید باشد.

تبدیل آموزش یک مطلب علمی و یا کاربردی به یک آموزش جذاب تر و مبتنی بر بازی بسیار مهم است. این‌کار می تواند هم به افزایش و هم کاهش مواد شیمیایی مورد نیاز برای یادگیری مطلوب کمک کند. بنابراین باید گفت که یادگیری مبتنی بر بازی باعث افزایش تدریجی نمرات افراد در دوره های آموزش الکترونیکی خواهد شد.

همچنین، این بازی‌ها سطح تعاملی را افزایش می‌دهند. بنابراین می‌توانند در مبارزه با فراموشی کمک شایانی کنند. همچنین به عنوان ابزاری فریبنده برای تغییر رفتارها به رفتار های مثبت کمک خواهند کرد.

 

 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

ارسال نظر